Informatie over Turkije

Drie belangrijke toeristische trekpleisters in Turkije zijn het eeuwenoude Topkapi-paleis, Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Daarnaast is het goed toeven aan de talrijke restaurants aan de Bosporus, de gezellige winkeltjes en eettentjes.

Blauwe Moskee

De Blauwe Moskee, ook wel de Sultan Ahmetmoskee, staat in Istanboel. De moskee dankt zijn naam aan de vele blauwe tegeltjes die zijn gebruikt in het interieur van de moskee. De moskee werd gebouwd tussen 1609 en 1616. De centrale koepel heeft een doorsnede van 33 meter en wordt omringd door kleinere halve koepels. Het interieur bevat maar liefst 20.000 tegeltjes die met de hand geschilderd zijn in de kleuren blauw, groen en rood/bruin. De moskee is dus niet enkel en alleen maar blauw. Aan de buitenkant is hij overigens gewoon grijs. De zes minaretten die de moskee omgeven steken prachtig boven het gebouw uit! Dit gebouw is dan ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanboel.

Blauwe Moskee Turkije

Populaire badplaatsen Turkije

De meest populaire gebieden liggen aan de Egeïsche Kust, de Lycische Kust, Noord Egeeïsche Kust en de Turkse Rivièra. Hou je van uitgaan? Dan is voor jou de trendy stad Bodrum the place to be. Cultuurliefhebbers komen o.a. in Trabzon helemaal aan hun trekken als je ze het schitterende Sumela Klooster bezoeken. Of geniet heerlijk van een strandvakantie in Antalya, een echte toeristenstad aan de zuidkust. 

Wist je trouwens in Turkije ook uitstekend kunt skiën? Tussen Ankara en Istanbul ligt het fantastisch wintersport gebied Kartalkaya. Kortom, een vakantie in Turkije is alitjd een succes!

All inclusive hotels en resorts in Turkije

Bekijk een selectie van de mooiste hotels!