Informatie over Griekenland

Naast het vaste land liggen er bij Griekenland ontelbare prachtige eilandjes zoals Kos, Santorini, Corfu, Karpathos, Kreta, Rhodos en Samos! Stuk voor stuk pareltjes! Sommige heerlijk toeristisch, terwijl er zeker ook nog eilanden zijn die er om vragen om ontdekt te worden.

De typische wit met blauw bebouwde stadjes met smalle, kronkelige steegjes en leuke winkeltjes zijn fantastisch om te dwalen. En wie eenmaal heeft genoten van de gemoedelijke sfeer, de vriendelijkheid van de bewoners en de schitterende vergezichten die Griekenland biedt is voor altijd verkocht.

100 bewoonde eilanden

Griekenland bestaat uit maar liefst ruim 2000 eilanden. Van deze 2000 eilanden zijn er slechts 100 permanent bewoond. Tien procent van alle inwoners van Griekenland wonen op een eiland. Wij zouden zelf ook wel op een Grieks eiland willen wonen want het fijne klimaat, de mooie natuur, het heerlijke eten, de gastvrije bevolking en de prachtige stranden zijn ideale omstandigheden voor een gelukkig leven.

Karpathos

All inclusive hotels in Griekenland

Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Griekenland dan heb je keuze uit een groot aanbod all inclusive hotels en resorts. Bij de VakantieDiscounter kun je bijvoorbeeld al kiezen uit meer dan 500 verschillende all inclusive hotels van 2 sterren tot maar liefst 5 sterren. Je zult zeker jouw ideale droomhotel vinden!

Kreta

Het grootste en meest zuidelijk gelegen eiland van Griekenland is het fraaie Kreta. Het eiland heeft een lengte van 260 kilometer en een breedte van 60 kilometer. Op dit populaire eiland wonen meer dan 600.000 mensen. Het klimaat is er uitstekend. In het voorjaar, zomer en najaar zijn de temperaturen hoog met zeer weinig tot geen regen.

Het eiland is gezegend met een aantal prachtige zandstranden maar ook als je van een actieve vakantie houdt dan is Kreta een uitstekende keuze. Je kunt er namelijk fantastisch wandelen. Een echte aanrader is om een wandeltocht te maken door de Samariakloof. Deze wereldberoemde kloof is 16 kilometer lang en op sommige stukken 500 meter hoog. De kloof is in 1962 al tot Nationaal Park uitgeroepen en is het langste ravijn van heel Europa. Wedden dat dit de mooiste wandeling van je leven gaat worden!?

Bekijk onze selectie van all inclusive hotes in Kreta met beste reviews!

Rhodos

Het is slechts drie tot vier uur vliegen naar het groene Griekse eiland Rhodos. Op dit eiland wonen ongeveer 115.000 mensen. Rhodos heeft een lengte van 80 kilometer en de breedte is 38 kilometer. Net zoals op Kreta schijnt de zon op Rhodos ook volop.

De hoofdstad heet Rhodos-stad en ligt helemaal in het noorden. Het is zeer de moeite waard om deze 2400 jaar oude stad te bezoeken.

Bekijk onze selectie van all inclusive hotes in Rhodos met beste reviews!

All inclusive hotels en resorts in Griekenland

Bekijk een selectie van de mooiste hotels!